sillysally -
Los Angeles School District

... er stort!! 

De røde pilene viser da hvor skolene ligger i Los Angeles School District. 

Jeg har Select High School programmet, hvilket vil si at når jeg velger skoledistrikt, kan det bli hvilken som helst skole i det distriktet..... Som dere sikkert skjønner, har jeg valgt LAUSD (los angeles school district)
Jeg kan jo havne HVOR-SOM-HELST! Saken er heldigvis slik at jeg får skrive opp skolevalg også, fra det distriktet. Slik at de kan se litt nærmere på de skolene jeg faktisk ønsker selv, men det er ikke særlig lett skal jeg si!

Jeg driver å googler alle skolene, samt sjekker opp fag osv. Blir kjempe stressa!!!!!! Og grunnen til at jeg gjør alt dette igjen, er fordi jeg sjekka opp de skolene jeg allerede hadde skrevet, og de hadde ikke alle fagene jeg trengte alikavell...  Nå har jeg kommet frem til cirka 6 skoler som virkelig er PERFEKT for meg! da mener jeg med fagene, med plassen, selveste skolen og ALT! men så er jo spørsmålet det om de klarer å finne familie til meg i områdene rundt skolen..... 

hele prosessen er så nervepirrende! misunner alle dere der ute som har fått familie!!!!!!!!#1

på kveldinga igår gikk jeg og Ane tur på Solastranden. Det må være norges vakreste strand, det er jeg 99,9% sikker på! Den er seriøst finere enn alle strendene jeg har vært på i hele mitt liv. Nå har ikke jeg vært på steder som maldivene, karibien eller noe liknende vell og merke da, men til å være Norge så er det aldeles vakkert der! 
alltid morsomt å være med deg, vennen. big mama loves you
hva syntes du om det nye designet mitt?

Jeg har endelig blitt fornøyd med designet mitt!

Jeg tok utgangspunktet fra gratis-designet til www.mnedesign.blogg.no, og jobbet meg fra det. Eller det vil si, det er jo Mathilde som har laget det, men jeg har satt inn egne elementer og bilder selv også. Fargene er supre, fonten er søt og det er fint og organisert. Jeg liker det! Jeg ville at headeren skulle passe til resten av designet, med lyse farger osv. så håret mitt ble ganske så lyst! lyst er det jo i virkeligheten også da, men SÅ lyst har jeg da ikke.. 

sånn hårfarge har jeg! noen toner mørkere enn headeren, men hva så? så lenge jeg er fornøyd med helheten så 
er jeg fornøyd.

men jeg dør etter meninger fra andre, så værsåsnill å kom med din mening! Hva er bra? hva bør jeg forandre på?
setter stor pris på det!  My closet


en liten del av det i alle fall... Hovedsakelig bare kjolene og skjørtene som henger der, der hvor hverdagsklærna
ligger(strødd), er forøvrig ikke så ryddig. 

 

Det er søndag idag, jeg har vært våken siden 11(!!) og jeg har ærlig talt ikke noe å finne på. Det har faktisk vært så
gale, at drastiske ting som å gjøre lekser har kommet i hodet på meg. I en langhelg liksom, hva søren? 
Bunaden har i alle fall blitt tatt ut fra skapet og prøvd på(den passer faktisk enda). Så jeg er klar til den 17 hvertfall.

 new update, USA

tulla. det har ikke vært noe update på USA-fronten på ganske lang tid nå. Eller det vil si, jeg har jo fått beskjed om å ta vaksiner osv, men noe om plassering har jeg ikke fått enda. Jeg vet jo at jeg skal til California, men det er alt. klarer ikke å vente! er så utrolig spent!!


påsken 2011 var jeg og min storesøster i Spania, Tenerife. UTROLIG kjekt. ble jo enda mer annig på å reise mer! 
Skal heldigvis til Tyrkia i sommer med min aller beste Ane<3 og deretter skal jeg jo til USA!!


oppsamling

siden jeg har hoppet, bokstavelig talt, fra en blogg til en annen den siste tiden, tenkte jeg å samle alt som har med USA -og mitt utvekslingsår å gjøre i ett innlegg. 

22. September 2010 ble jeg akseptert i Explorius programmet, etter et intervju med Karense.
 

15. November 2010 fikk jeg min student-application som jeg måtte fylle ut for å levere til min Amerikanske underorganisasjon, Educatius.
 
som så slik ut...

Dette skrev jeg blandt annet samme dag jeg fikk min application:

"en annen ting er jo at jeg har et program som heter "select high schools". Det vil si at jeg velger 3 forskjellige skoler som jeg ønsker, så får jeg mest sannsynlig en av de skolene. Det vil altså si at jeg kan helt fritt velge hvor i USA jeg vil bo neste år. Jeg har valgt California, LA. bare det å velge plass var vanskelig! solfylte cali eller florida? kanskje drømmen om å bo på hawaii? the big apple, new york? det er jo ikke lett. Men har landet på valget California. Og så var det jo det å leite etter skoler jeg ville på..... å fytti. det er mange high schools i LAUSD skal jeg si dere ;) LAUSA= Los Angeles Unified School District. 312 for å være nøyaktig. Har googlet hver å en av dem, å landet på 6 forskjellige jeg har lyst til å gå på.. men som sagt kan jeg jo bare velge ut 3. og en av de skolene er ikke i LAUSD engang. men jeg har bestemt meg for å skrive på den skolen alikevell, i tilfelle bare.

valgene mine: San Clemente High School, El Camino Real High School og  Reseda High School..." 

Valgene av skoler forandret seg raskt etter en respons fra den Amerikanske underorganisasjonen som fortalte at skolene ikke tok inn studenter med mitt type visum... 

Da vi var i midten av november måned var jeg utrolig ivrig etter nye nytt angående familie, så jeg satte til verks selv...

utdrag fra et blogginnlegg i midten av November
"jeg har kommet i kontakt med TO vertsfamilier som gjerne vil ha meg boende hos dem neste år! den ene i San Clemente og den andre i Laguna Beach!!! ååååherrejesus, joy."  Til tross for at jeg var SUPERglad for dette, måtte jeg raskt legge fra meg tanken, ettersom disse skolene heller ikke godtok min type visum!  

Den 21. November tok jeg SLEP-testen som tok over 2 timer å gjennomføre!!!!! 

...............................................................................................................................................................................................

i tidsrommet mellom desember og mai har jeg bare tatt en hel rekke vaksiner og oppdaterte tester. Blandt annet hep a og b, tuberkulose test, røntgen av lungene og bekreftelse av vannkopper ogsåvidere. 

7. mai 2011 var jeg på informasjonsmøte på Folken i Stavanger. Her var både Leonie og Tone fra Explorius og informerte om alt som var relevant for mitt kommende utvekslingsår.

Idag er det 9. mai så fremover nå skal jeg bare sjekke mailen min x-antall ganger per dag for å få plassering og fornye passet, så er jeg good to go! 


tenerife 2011.


Les mer i arkivet » Juli 2011 » Juni 2011 » Mai 2011


Silje Salvesen
Jeg skal være utvekslingsstudent i Los Angeles, California skoleåret 2011/2012. på denne bloggen vil jeg oppdatere om prosessen, oppholdet mitt i Amerika og ellers om mitt liv og de rundt meg. Jeg reiser med Explorius, og har Educatius som underorganisasjon.

Kategorier
Arkiv

bloglovindesign by mne bloglovin
hits